Allt du behöver veta som frilansade musiker!

Oavsett vilken genrer av musik du spelar eller om du gör allt själv eller är en del av ett band så finns det du letar efter på den här sidan. Sidan uppdateras kontinuerligt med nya inlägg, allt för att du ska få den mest aktuella informationen och de bästa tipsen.

Mer om att arrangera musikfestivaler

Om du är intresserad av att arrangera en egen musikfestival, antingen helt själv eller tillsammans med dina kompisar så hittar du matnyttiga tips på den här sidan. Här finns det gott om texter kring vad du behöver tänka på och hur du går tillväga.

Kort sammanfattat så finns det några saker som du måste göra innan du kan påbörja din planering på allvar: undersök om du behöver tillstånd från polisen eller din kommun för att låna en lokal eller en yta och dessutom behöver du ha koll på hur du tänker att du ska finansiera din musikfestival.

Resten av planeringen kretsar mer kring kreativa processer såsom att komma på vilka band som du vill ska spela, om du vill spela själv eller kanske vara konferencier, om det ska serveras mat eller inte och så vidare.

Mer om att spela in din musik

Ett annat ämne som det finns gott om material om här på sidan är musikproduktion och att spela in sin egen musik. Materialet är anpassat både efter dig som har mycket erfarenhet av att spela in din egen musik och för dig som inte har samma förkunskaper. Texterna handlar också om hur du avgör om du vill spela in din musik själv eller om du vill hyra en studio och tekniker till exempel.

Det finns inga rätt och fel, oavsett om du ska välja det alternativ som du tycker känns bäst och roligast. Däremot finns det bra saker att väga in i förväg. Det kan exempelvis vara bra att tänka igenom vad du vill göra med det färdiga resultatet innan du spelar in musiken. Utöver det är det naturligtvis en kostnadsfråga, vill du spendera mycket pengar och få en extremt proffsig inspelning eller vill du behålla all kontroll och kanske spara in på den ekonomiska biten.

Du hittar säkert den informationen just du behöver och om inte annat finns det massor med material att inspireras av.

Mer om att marknadsföra din musik

En annan viktig aspekt av en frilansande musikers liv är att marknadsföra sin musik, i alla fall om du väljer att ha musiken som huvudsyssla. Det går att göra andra val och välja att ha ett extra jobb för att finansiera din inkomst till exempel.

I materialet på sidan kan du läsa mycket mer om hur du gör för att nå ut med din musik, hur du gör valet om du vill leva på din musik eller inte samt mycket annan intressant information.